Az epinefrin (adrenalin) gyors beadása életmentő lehet bizonyos szituációkban. Ilyen lehet egy méhcsípés, vagy étel után kialakuló anafilaxiás sokk vagy allergiás reakció. Éppen ezért jó ötlet zsúfolt helyeken elhelyezni ilyen eszközöket, hogy azt ha szükséges bárki, bármikor használhassa!

Az anafilaxiás sokkról és az ilyenkor szükséges teendőkről, már írtam bővebben egy korábbi posztban, így erről most nem beszélnék. Amiről most szó lesz az az a Maria Pitallano és Erin Fong által tervezett Epi-injektor, ami egy valódi mobil, bárhol, bármikor használható gyors adrenalin adagoló készülék.

Ahogy a képeken is látható két változatot készítettek: az egyik egy saját, hordozható, a másik pedig egy publikus helyekre kitehető, bárki számára használható darab.

Mondjuk az, hogy minden sarkon, bárki számára használható adrenalin-adagoló függjön, nem biztos, hogy jó ötlet. Legalábbis ilyen formában. Minden esetre munkahelyeken, forgalmas plázákban, pályaudvarokon, iskolákban stb. nem lenne haszontalan, persze biztonságosan ellenőrizhető formában.

via: yankodesign

 

süti beállítások módosítása