Egy skót fiatal a Twitterre töltötte fel egy cserbenhagyásos gázolást szenvedett haldokló képét poénból, de segítséget nem hívott.

A 19 éves Ikram Choudhury látta a sérült férfit, ahogy a földön fekszik, de nem próbált meg segíteni, és még csak a mentőket sem hívta. Ehelyett inkább megállt saját kocsijával, lefotózta a férfit majd kitweetelte, hozzáfűzve, hogy: "Eeeehm wtf? Some guy just casually lying outside Ocean Terminal." Mindezt éjjeli 01:56-kor.

Persze volt aki rákérdezett, hogy miért nem próbált meg segíteni, erre viccből azt válaszolta: félt, hogy szexuálisan bántalmazza a férfi, ha megteszi. Elmondása szerint egyébként a férfi részeg volt.

Az igazság az, hogy a férfit elütötte egy autó, de annak sofőrje tovább hajtott. A rendőrök végül 02:10 perckor - 15 perccel később, mint ahogy a srác már értesíthette volna a mentőket - értek a helyszínre, közben pedig elsősegélyben részesítették a sérült férfit. Az elgázolt férfit kórházba szállították a mentők, de nem sokkal később belehalt fej- és belső sérüléseibe.

A fénykép egyébként több, mint 8 órán át volt elérhető Choudhury twitterének feedjében. A fiatalnak vélhetően felelnie kell a segítségnyújtás elmulasztása miatt, a rendőrség már járt is nála.

A segélynyújtást egyébként Magyarországon is törvény írja elő. Mindenkinek kötelezettsége a tőle elvárható módon, a lehetőségekhez mérten segítséget nyújtani.

1997. évi CLIV. törvény  az egészségügyről 5. § (3) e) kötelessége - a tőle elvárható módon - segítséget nyújtani és a tudomása szerint arra illetékes egészségügyi szolgáltatót értesíteni, amennyiben sürgős szükség vagy veszélyeztető állapot fennállását észleli, illetve arról tudomást szerez.

via: inquisitr.com

      

süti beállítások módosítása