Karzt 2011.10.17. 19:47

Mennyi is az annyi?

A hosszas húzavona után (és itt most nem csak az idei évben lezajlott tenderről beszélek, hanem az eredménytelenül zárt évekről is) végre még idén lesz 37 db új és modern mentőautója Magyarországnak. Ez biztos, szerződés van róla és a blogon megjelent interjúból is megtudhattuk. Lássuk akkor mennyi is az annyi!?

Az Országos Mentőszolgálat honlapján elérhető a szerződés (.pdf) másolata, így végre konkrétumokról beszélhetünk. 37 darab kocsi lesz tehát, legkésőbb december 30.-ig. Egy mentő ára nettó 18.590.000,- HUF, azaz 687.830.000 millió forint értékben készül el az összes mentőautó.

http://szegedma.hu/images/ujmentok0509/koraszulott_mento06_gs.jpgCsak összehasonlítás képen: a német székhelyű Ambulanz Mobile GmbH & CO KG ajánlatában 23,5 millió forintért vállalta egy mentőautó szállítását, ami csupán 29 autót jelentett volna, igaz ez a cég tette a legdrágább ajánlatot. Az "időben első" nyertes az AMZ Kutno Sp.z.o.o. volt a maga 19,9 millió forint/kocsi ajánlatával, de a végső nyertes Scorpio Kft. által megfellebbezett döntés után, utóbbi végül megnyerte a pályázatot. A kizárás oka egyébként az volt, hogy a megrendelő szerint a Scorpio Kft. által csatolt töréstesztekből nem derült ki egyértelműen, hogy azok üres vagy felszerelt mentőautókra vonatkoztak-e.

Lényeg a lényeg: végre lesz 37 új kocsi, az persze még kérdés kiknek is jut a jóból. Demagóg és már talán lejáratott ezzel előhozakodni, de a cirka 20 milliárd forintos népszámlálósdi töredékéből több, mint 100 új mentőautóra is futotta volna, ami nem valakit, hanem a közt szolgálná...

süti beállítások módosítása