Karzt 2011.10.03. 21:34

Hello Pécs!

Ma átadták Pécs első, az ország ötödik gyermek mentőorvosi kocsiját a Tüzér utcai mentőállomáson. Kint jártam a felavatáson, képek és beszámoló.

A mai naptól Pécsen szolgálatba álló gyermek MOK a PTE az OMSZ és az MGYA közös - mondjuk úgy - projektje. A korszerű, mobil intenzív osztálynak megfelelő technikai háttér mellett, így biztosított a klinikai háttér is. A kocsi nem betegek szállítására szolgál, hanem a helyszínen elérhető legmagasabb szintű ellátás biztosítására, kivonulószemélyzete egy mentőorvos és egy mentőápoló.

A személyzetet 10 szakorvos és 5 szakápoló adja majd, a kocsi pedig a Gyermekklinikán fog állomásozni. Az átadón felszólalt Dr. Beneda Attila az egészségügyi államtitkár kabinetfőnöke, Dr. Mártai István az OMSZ főigazgatója, Dr. Buda Péter régióvezető főorvos, Dr. Gesztes Éva a Magyar Gyermekmentő Alapítvány elnöke és Dr. Stankovics József a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív Osztályának vezetője.

Ottlétem alatt három esethez is riasztották az egységet, így azt hiszem kijelenthetjük: nagy szükség volt már rá. Nézegess képeket az új kocsiról!

süti beállítások módosítása