Londonban működik egy úgymond különjárat részegeknek, a "Booze bus". A piás kocsi egy mentőautó, állami irányítás alatt, amit csak azért hoztak létre, hogy a londoni éjszaka kiesőit gyorsan a kórházakba tudják szállítani anélkül, hogy azt a helyi mentőszolgálatoknak kéne. A mentő pedig nem taxi és azért tegye fel a kezét az, aki ne lenne ingerült kicsit, amikor egy részeget kell bevinnie vagy éppen egy részeg miatt nem kap ellátást időben. A módszer éppen ezért jó.

A mentőegység 2005 óta működik az angliai fővárosban, a tavalyi év során ellátott mintegy 70.000 ember száma mára 10.000-el több lett és ez általános tendencia - mondja a mentőegység létrehozója Brian Hayes mentőtiszt.

A-night-on-the-London-booze-bus-6-576x418.jpg

Érdekes statisztika, hogy egy-egy részeg ember ellátásának költsége mintegy 80.000 forintba kerül, ami évi 3 milliárd forintnyi költséget ró az ellátóra. Kíváncsi lennék mindez hogyan alakul Magyarországon.

A kocsin dolgozó mentők estéiről itt egy remek cikk. A történeteket, észrevételeket és gondolatokat pedig osszátok meg itt vagy a blog Facebook oldalán, mert ilyenből biztos mindenkinek van elég... A legfontosabb kérdés pedig: ki vállalna műszakot egy ilyenen?

 

  

süti beállítások módosítása