Újabb 178 db B és C típusú mentőautó beszállításáról írt ki tendert az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) méh júliusban, amit egyedüli indulóként az a finn Profile Vehicles Oy cég nyert meg, amely az elmúlt években is átadott új, sárga mentőautókat gyártotta.

A júniusban meghirdetett, összesen 178 mentőautó beszerzéséről (nettó 3,164 milliárd forintért), szeptember végén döntöttek - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben (TED) megjelent hirdetményből. A cég korábban összesen 83 mentőautót szállított le, mintegy 1,6 milliárd forint értékben.

A most megrendelt autók két- vagy négykerék-meghajtású Mercedes Sprinterek és Volkswagen Crafterek. A nyertes ajánlattevőnek október közepétől számítva 11 hónap alatt kell leszállítania az összes, 178 darab autót. A beszerzést uniós támogatással finanszírozza a mentőszolgálat.

http://helyitema.hu/pictures/article_images/36709.jpg

fotó: helyitema.hu

Az eddigi és az új autókról László Endre Mártontól területi vezetőtől, kézbesítési megbízottól érdeklődtem, aki kiemelte, hogy a legyártott mentőautók teljes mértékben az OMSZ által leírt módon készülnek és készültek a megbízó elvárásai alapján. A cég képviselőjének elmondása alapján a visszajelzések pozitívak, kivételt jelent talán a hordágy tálca minősége és használhatósága, így az eddigi spanyol gyártmányú tálca helyett egy más típus kerül beszerelésre. Ezen kívül a hátsó széket is egy felhajtható változatra cserélik, valamint egy kisebb hordszék lesz rendszeresítve, így biztosítva nagyobb helyet a betegtérben.

Az autókra egyébként 6 év garanciát vállal a cég és, ha kell mobil szervizautójukkal állomáshoz tudnak menni, ahogy az eddigi is megoldott volt egyes esetekben.

A Napi.hu-nak adott céginformációk szerint a Magyarországon forgalomba helyezett autóik ára az exportra gyártott autókéhoz képest nyomottak. Az első OMSZ-tenderen még 20 millióba, a másodikon 19 millióba, míg az aktuális nemrég zárult, harmadikon már csak nettó 17 millió forint körül alakult egy mentő ára.

  

süti beállítások módosítása