Az, hogy a mentőautók kvázi ingyen taxikként funkcionálnak az esetek egy nem elhanyagolható százalékában, nem újdonság. Számos esetben direkt arra megy ki a játék, hogy gyorsan, kényelmesen és ami a legfontosabb pénz nélkül tudjanak "beteg" bejutni a kórházba, majd onnan a közeli tescoba. Más esetekben az aktuális "betegség" van eltúlozva, de a 104 végén ülők mérlegelési lehetősége igen csak szűkös, hiszen elég egyszer belefutni egy balul végződő esetbe, többet biztos nem fog az illető, meg egyébként is telefonon keresztül diagnosztizálni nem az igazi.

Elcsépelt és demagóg is állandóan azt hangoztatni, hogy de gondolj bele, ha éppen az infarktusos nagyanyádnak nem jut mentő, mert valaki tök feleslegesen riasztja őket, de nyugodtan ide sorolhatjuk az ittasakat is. Ez utóbbira egyébként egy lehetséges megoldás lehet a piás kocsi, amit Londonban már használnak. Az előbbire megoldás még nem született, ellenben van, aki elébe megy a problémának és ugyan pénzért, de gyors és kényelmes utazást kínál egy tetszőleges moszkvai A-pontból, B-pontba. A videó tanulsága szerint ez egy ideig működhetett, de amit utána kapott az illető, azt nem köszönte meg.

A rendőrség szerint a neten szervezett fuvarokért kb. 45  ezer forintot kértek óránként az elkövetők és szirénával fuvarozták a delikvenseket.

   

süti beállítások módosítása