Mi a jobb annál, ha futunk a probléma után? Persze, hogy az, ha elébe megyünk. Gondoljunk csak bele - akár az élet bármely területén - milyen jó lenne, ha előre tudnánk, hogy mikor mi és hol fog történni. Maradva a mentésnél, ez a képességünk több ember életben maradását jelentené. És némi túlzással is, de ilyen képesség bizony "kifejleszthető".

Kalamazoo (Michigan, USA) városának egyik mentőszolgálata legalábbis egy ilyesfajta előrejelző rendszert használ közel 3 éve. Az általuk alkalmazott egyfajta valószínűség előrejelző program, összevetve az adott pillanatot a 60 nap- és 10 perccel korábbi állapotokkal, képes megjósolni a következő 10 percben nagyjából mely városrészből érkezhet segélyhívás.

http://media.mlive.com/businessreview/western_impact/photo/11072703-large.jpg

A rendszer olyasmi, mint egy esti időjárás jelentés. Sötét és világos árnyalatú területek váltakoznak annak megfelelően, hogy merre várható a következő vészhelyzet. A szoftver kommunikál a GPS-rendszerrel is, a diszpécserek akár a Google térképét is használhatják a bejelentő pontos helyének ismertetésére, nem beszélve arról, hogy így könnyebb irányítani az egységeket is a központból.

 

  

süti beállítások módosítása