Karzt 2012.01.08. 21:27

Zöld mentőautók

Arizona híres kellemes éghajlatáról, de ez nem tesz jót mindenkinek és mindennek. Így bizonyos gyógyszereknek sem, amik állandó hűtést igényelnek. A Southwest Ambulance kocsijain eddig jegelték a dolgot, most azonban mind a 40 új mentőautón megoldódik a probléma. De, hogy hol is használták legelőször a technológiát? Meg fogsz lepődni!

Az Southwest Ambulance az első mentőszolgálat Arizonában, ahol mostantól napelemekkel oldják meg a gyógyszerek, infúziók hűtését. 40 új autót vásárolnak (990 millió forint értékben), melyek mindegyike rendelkezik egy 135 Watt teljesítményű napelemmel. A napelemek és minden más tartozék ára megközelíti a 200.000 forintot mentőautónként. Ez első - főleg magyar szemmel nézve - óriási és felesleges kiadás. És hát az is, de megtehetik, szerintem tegyék is meg, mert hosszú távon biztosan megéri és bármikor jól jöhet egy feltöltött akkumulátor a mentőautóban.

http://2.bp.blogspot.com/-5cqVmvNkMd8/TrR56bWr2oI/AAAAAAAAAHs/Z2CtUPcBsik/s1600/3TH_0014.jpg

Ahogy említettem Arizonában ez a cég az első, aki ilyesmivel próbálkozik, de mielőtt rájuk sütnénk, hogy áhh' hülye amerikaiak, nincs jobb dolguk, nem elhanyagolható tény, hogy 2008-ban Indiában már debütált az ötlet. Akkor egy, Mumbai-ban működő mentőszolgálat telepített napelemet a mentőautójára, hogy ezzel is csökkentse a költségeit.

via bizjournals.com, greenlaunches.com

 

süti beállítások módosítása