Sziasztok!

Mentőként dolgozom Pesten már több, mint 5 éve. Nem tudom kit érdekel, de én azért leírom a múlt hetem egy napját, azért mert tipikusan egy olyan volt, amikor egy nap belefutsz több olyanba, amibe aztán hónapokig nem. Az élet (és véletlenek) egy apró furcsasága.

http://www.thewashingmachinepost.net/cover_images_46/bicycle-crash.jpgA fent említett - számomra - egyik ilyen a bicikli kontra valaki/valami balesete. Nappalos műszak volt. Kezdetnek egy végül sima szállítás öregek otthonából kórházba, ezt nem is részletezném. Ezután kórházból jövet kaptuk az első biciklist, ő volt az erősebb. Egy gyalogost gázolt el, süvítünk is ki. A helyszínen már látjuk mindenki áll, és mindenkinek van ereje a másikat anyázni, szóval nincs nagy baj. Az elgázolt egy középkorú nő, a gázoló egy fiatal srác. Az eset helye pedig a zebra, a nőnek zöld volt, a biciklisnek nem és ráadásul a zebrára merőlegesen jött, tehát az úttesten. Mindketten elestek, pár zúzódás, amit sikerül is ellátni, miután hajlandóak voltak abbahagyni a veszekedést nem kis unszolásunkra.

A nap további része nem volt túlságosan eseménydús, egészen délutánig, mikor ismét mi kaptunk egy gázolást, ezúttal autó kontra biciklis, tehát itt most nem a biciklis volt az erősebb. Ez már komolyabbnak hangzik, és az is volt. Itt most mindenki szabályosan közlekedett, de ahogy nagyjából összeszedtük az infót a biciklist annyira leszorította a padka mellé a kocsi sofőrje, hogy végül "összeakadtak" és esett egy nagyot a bringás. Sisak nem volt rajta és szerencsétlen módon a padkába verte a fejét. Eszméletvesztése volt, mire odaértünk már magához tért. Mindemellett a jobb válla is kificamodott és valószínűleg 3 ujja is eltört. A fején pedig nagy repesztett seb keletkezett. Az, hogy volt-e szándékosság az autós manőverében vagy csak figyelmetlenség nem tudom, de nem is az én dolgom eldönteni.

Amikor már azt hittük vége a napnak, hát nem. És, ahogy annak lennie kellett, ismét egy biciklis eset, ezúttal egy kisfiú járt pórul. Mint kiderült 1 hete van engedélye pótkerék nélküli biciklire és gyorsabban ment mint kellett volna. A végeredmény valószínűleg egy zöldgally törés és kisebb horzsolások. A mentőből kiemelve megjegyezte: nagyon tetszett neki a szirénázás.

Köszönöm, ha kiteszed!

Gy.R.

Ha tetszett a történet, írd meg Te is a sajátodat, hadd olvassa más is!

süti beállítások módosítása